Кілька великих інтернет-компаній, в тому числі “Яндекс” і РБК, піддалися масштабної мережевої атаки на свої ресурси. Вона стала можлива через уразливості в системі блокування сайтів Роскомнагляду. Судячи з усього, блокування сайтів на території Росії обернулися проти самої системи Путіна.

Під час атаки кілька невеликих операторів заблокували доступ до деяких IP-адресами “Яндекса”, розповіли джерела РБК. Великі оператори пропускали трафік до серверів “Яндекса” через систему глибокої фільтрації трафіку (DPI, використовують для блокування сайтів), із-за чого швидкість доступу знизилася. Утім, хакери зуміли завдати шкоди російському сервісу Яндекс, хоч і сама атака тривала кілька годин.

В “Яндексі” повідомили, що не вважають подію атакою.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

“Це не атака, а експлуатація існуючих недоліків у механізмі застосування списку блокувань”, — сказали в прес-службі компанії, зазначивши, що від таких дій може постраждати будь-який сайт. Втім, наявність вразливостей в системі спростувати не вийде.

Нагадаємо, що в магазині Google Play для Android-пристроїв новий рекордсмен - Google Maps. Додаток завантажили близько 5 мільярдів разів, і це абсолютний рекорд на сьогоднішній день. Незважаючи на те, що цей додаток встановлюється “прямо з заводу”, це вважається за скачування, адже Google агресивно нав'язує свою продукцію, і це стосується і Android.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до офіційного виходу, зганьбив корпорацію. Справа в тому, що компанія хотіла якнайшвидше зібрати потрібну кількість смартфонів, але в підсумку компанія зганьбилася перед світом. Справа в тому, що в смартфонах немає спалаху. Так, Xiaomi просто забула вставити в смартфони спалах.

Знай.uа писав, що глава OnePlus вирішив відмовитися від звичайних навушників на користь бездротових. В майбутніх смартфонах компанії не буде роз'єму для навушників, що спровокує вихід нових і цікавих навушників.