Aston Martin представила перший електрокар компанії, який виглядає просто дивовижно. Так, це не сімейний автомобіль, але виробник не займається випуском звичайних авто, які можна часто побачити на дорозі.

Aston Martin Rapide E оснащений двома електромоторами на задній осі, сумарна віддача яких становить 609 л. с. і 950 Нм крутного моменту. Розгін до 100 км/год займає близько 4 секунд, а максимальна швидкість дорівнює 250 км/ч. Так, Tesla він не перевершить, але показники цілком собі вражають навіть у 2019 році.

Традиції ручної збірки навіть у такому технологічному та сучасному виді транспорту не відпускають британських майстрів. Справа в тому, що 65-кіловатна батарея зібрана вручну з 5 600 акумуляторів. Заявлений запас ходу — 321 км в рамках сертифіката WLTP. Не так вже й багато, але, судячи з усього, це буде ексклюзивний прогулянковий автомобіль.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Правда, в компанії натякають на спортивний потенціал. Наприклад, батарея не перегріється від навантажень в активному режимі їзди. Втім, чи буде цей автомобіль використовуватися в гонках - покаже час.

Відзначимо, що при використанні електро-заправки автомобіль можна зарядити з нуля до сотні всього за одну годину.

Нагадаємо, що компанія Google готова випустити бюджетну версію смартфонів Pixel 3a, ціна якого приємно здивує публіку. Компанія навіть назвала точну дату виходу, яка припадає на 7 травня. Втім, про новинку ми вже практично всі знаємо, так як пошуковик не вміє зберігати таємниці. Що стосується цін, за девайс попросять близько 500 доларів, що цілком собі приємна ціна.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, Маск підняв ціни на автомобілі Tesla. Втім, Мак спробував виправдатися за цю неприємну новину. Відзначається, що ціни зростуть вже з 1 травня 2019 року, так що саме час придбати автомобіль за більш вигідною ціною.

Знай.uа писав, що iPhone SE 2, вихід якого чекають мільйони фанатів, все ж з'явиться на прилавках. Повідомляється, що компанія вже займається розробкою даної моделі, і її зовнішній вигляд буде нагадувати SE, який з'явився на прилавках вже в 2016 році. Втім, за девайс попросять близько 700 доларів, але апарат отримає всі сучасні фішки смартфона від Apple.