Нову операційну систему розробляють крім Huawei команії Oppo і Vivo. Штаби займаються тестуванням нового ПО, а керівництво тим часом розглядає можливість початку випуску своїх телефонів на базі даної платформи.

Про це повідомляє газета Global Times, яка також заявила про те, що нова платформа вийде під найменуванням Ark OS.

Справа в тому, що найбільші китайські виробники вважають, що незабаром санкції можуть ввести і проти них, в зв’язку з чим вони втратять доступ до Android, а якщо вже зараз вони перейдуть на ОС від свого партнера, то нічого такого точно не трапиться.

Якщо китайські бренди почнуть масово відмовлятися від ОС компанії Google, це абсолютно точно негативно позначиться на її популярності, адже з кожним днем ​​бренди з Піднебесної випускають все більш цікаві гаджети, які користуються шаленою популярністю по всьому світу, а особливо в Європі і Україні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Відомо, що операційна система HongMeng OS (Ark OS) вийде вже восени нинішнього року, і, судячи з усього, випускати на її базі смартфони буде не тільки Huawei. Якщо інші компанії підтримають свого конкурента в цьому починанні, справи у Android дійсно можуть почати погіршуватися, тому що дана платформа почне стрімко втрачати популярність на ринку, а частка її присутності буде стрімко знижуватися. Втім, все це трапиться лише при ідеальному розкладі, а такий зазвичай ніколи не настає.

Нагадаємо, що інсайдери злили в мережу нову інформацію про Samsung Galaxy Note 10.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi 9T офіційно представили публіці.