Японські дослідники проаналізували малюнки в пустелі Наска та ідентифікували на них птахів за допомогою добре помітних ознак, включаючи форми і розміри голів, дзьоби, ший, крил і хвостів. Більше того, вони зарахували фігури до птахів, поширених в даний час в різних частинах Перу.

Інші малюнки, на яких, як вважалося раніше, зображені кондори і фламінго, не володіють істотними характеристиками для підтвердження первісної ідентифікації. Крім того, вони слабо відповідають сучасним перуанським птахам. Цікаво, що ідентифіковані птахи мешкають в інших частинах країни, де немає геогліфи: дроздов-пустельників можна зустріти в лісах на східних схилах Анд і на півночі біля Еквадору, а пелікани живуть уздовж узбережжя.

Дослідники вважають, що древніх перуанців залучали екзотичні птахи, яких не було в тих місцях, де жили творці фігур. Передбачається, що птахи могли мешкати в Перу в минулому.

Нагадаємо, каменеїдки стали реальністю: новий вид істот шокував науковий світ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Каменських перетворилася на легендарну Мону Лізу.

Також портал "Знай.uа" писав, що вчені з'ясували чому численні картини да Вінчі залишилися незавершеними.