У програмі iMessage була виявлена серйозна помилка, яка призводить до "смерті" iPhone і iPad. Раніше подібні помилки були, але вони змушували смартфон вимикатися, або ж просто зависати. Проте, цього разу все набагато серйозніше. Просте відправлене повідомлення iMessage стає шкідливим, викликаючи циклічну перезавантаження, яку неможливо зупинити, і смартфон стає фактично неможливим. Привести його в робочий стан дозволяє тільки повне очищення пам'яті і скидання до заводських налаштувань. Цим можуть скористатися хакери чи недоброзичливці, так що рекомендуємо обережно читати повідомлення.

Помилку виявила співробітниця лабораторії Project Zero компанії Google Наталі Сільванович. Експерт опублікувала технічні деталі атаки, але в цілях безпеки не розкриває сам текст "смертельного" повідомлення уникнути використання в злих цілях. Проте пояснює, що повідомлення приводить до нескінченної перезавантаження Springboard - додатки, яке відповідає за роботу домашнього екрану пристрою. Звичайно ж, на цей прийом вже попалися мільйони користувачів, і більшість з них не здатні самостійно відновити свій девайс.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає 90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних
Показати ще

Ті користувачі, які спіймали помилку на iPhone або iPad, можуть відновити працездатність пристрою наступним чином:

  1. Зайдіть в сервіс Find my iPhone, знайдіть пристрій і скиньте його до заводських налаштувань (всі дані будуть видалені).

  2. Переведіть пристрій в режим відновлення і оновлення через iTunes.

  3. Дістаньте з пристрою SIM-карту, вимкніть Wi-Fi-роутер і видалити з пристрою всі користувальницькі дані через меню.

  4. Налаштуйте пристрій заново.

Нагадаємо, що власники смартфонів вважають, що Android може працювати тільки на смартфонах. Однак, експертам вдалося встановити цю ОС від пошуковика на кнопковий телефон. Дивно, але ця операційка може запускати такі додатки як Viber і YouTube, і навіть Google Chrome. Втім, кнопкові телефони продовжують втрачати свою популярність.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple нахабно обдурила користувачів. Виявляється, захист від попадання води і пилу на iPhone може не спрацювати. У випадку, якщо ваш смартфон потоне, яблучна корпорація не буде його ремонтувати за свій рахунок, і навіть не надасть новий смартфон. Схоже, заявлені функції не працюють, так що перевіряти свій смартфон на захист вкрай не рекомендуємо.

Також Знай.uа писав, що вчені змогли надрукувати дерево на 3D-принтері. Експерти змогли скопіювати волокна дерева, і створити справжню деревину. Враховуючи екологічний стан Землі, вони зробили справжній прорив.