Компанію Mozilla назвали “інтернет-лиходієм” за те, що вона впровадила в свій браузер технологію DNS-over-HTTPS. Такий титул Mozilla дала британська асоціація інтернет-провайдерів (ISPA), склала список “лиходіїв” і “героїв” року. Перелік доступний на сайті організації. Схоже, браузер отримав кілька суперечливих функцій, які сподобалися далеко не всім користувачам. Самі функції можуть більше нашкодити, ніж бути корисним.

На думку представників асоціації, Mozilla підриває стандарти безпеки в мережі у Великобританії, даючи користувачам можливість обходити батьківський контроль і вимоги фільтрації контенту з боку влади. Це означає, що чергова технологія дозволяє обходити обмеження в мережі з боку влади.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім Mozilla, в номінацію “лиходіїв” увійшов Дональд Трамп за те, що захищав інтереси національної безпеки на шкоду інтересам телекомунікаційної індустрії. Подивимося, хто ще увійде в цей не самий приємний список.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що докомпанія Google створила новий месенджер, який отримав унікальну функцію. Повідомляється, що новий додаток зможе працювати без підключення до інтернету. Таких функцій немає навіть у Viber і WhatsApp, які користуються популярністю протягом багатьох років.

Як повідомляв Знай.uа глава компанії Huawei назвав головна перевага OS Hongmeng над Android і iOS для смартфонів. В першу чергу, варто відзначити, що нова операційка працює помітно швидше, що позначиться на популярності. До того ж, нова ОС здатна працювати як на планшетах, так і на комп'ютерах і смартфонах. Інші системи не здатні працювати на абсолютно різних пристроях із-за застарілої начинки.

Також Знай.uа писав, що головний міф про Windows нарешті підтвердили. Повідомляється, що при управлінні курсором при завантаженню різних додатків система обробляє інформацію швидше, ніж у випадку, коли курсор залишається на одному місці. Втім, даний баг працював тільки на Windows XP, яка вже не користується популярністю.