Apple постраждали від “фішингової” атаки, в результаті якої шахраї заволоділи сотнями доларів з аккаунта. Загальна сума операції невідома, але точно йдеться про мільйони доларів.

Як передає Daily Mail, на шахрайство поскаржилися користувачі Нової Зеландії, які побачили, що з їх банківських рахунків зникли певні суми грошей за транзакцію на так званий “Apple Sydney”. Однак ці платежі надійшли не технологічному гіганту, а шахраям, які видали себе за відому компанію. Подібні прийоми можуть статися не тільки з клієнтами Apple. Наприклад, в Google Play мільйони користувачів завантажили підроблене додаток, який маскувався під оновлення для Samsung.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Одна з клієнток Apple розповіла, що з її рахунку пропало 600 доларів США, і банк зараз веде розслідування руху грошових коштів. Інша користувачка зазначила, що гроші зникають з рахунку поступово, тому розпізнати крадіжку було важко.

Втім, поліції поки не вдалося знайти шахраїв, а гроші так і не повернулися своїм власникам.

Нагадаємо, що докомпанія Google створила новий месенджер, який отримав унікальну функцію. Повідомляється, що новий додаток зможе працювати без підключення до інтернету. Таких функцій немає навіть у Viber і WhatsApp, які користуються популярністю протягом багатьох років.

Як повідомляв Знай.uа глава компанії Huawei назвав головна перевага OS Hongmeng над Android і iOS для смартфонів. В першу чергу, варто відзначити, що нова операційка працює помітно швидше, що позначиться на популярності. До того ж, нова ОС здатна працювати як на планшетах, так і на комп'ютерах і смартфонах. Інші системи не здатні працювати на абсолютно різних пристроях із-за застарілої начинки.

Також Знай.uа писав, що головний міф про Windows нарешті підтвердили. Повідомляється, що при управлінні курсором при завантаженню різних додатків система обробляє інформацію швидше, ніж у випадку, коли курсор залишається на одному місці. Втім, даний баг працював тільки на Windows XP, яка вже не користується популярністю.