Компанія Google вчора почала поширювати п'яту бета-версію нової операційної системи Android Q. Дивимося, що нового з'явилося в прошивці.

Відразу важливе уточнення – через кілька годин після випуску Beta 5, Google припинила оновлення деяких проблем з установкою. Тому, якщо апдейт вам ще недоступний, доведеться трохи почекати або встановити його вручну, скачав прошивку з сайту розробників Android. Втім, робиться це на свій страх і ризик, так що краще все ж дочекатися офіційного оновлення від Google, що уникнути можливих проблем, яких поки вистачає в даній версії ОС.

Тепер пробіжимося по основних нововведень Beta 5. Темна анімація завантаження смартфона все-таки з'явилася, але тільки для Pixel 3 і 3 XL. Схоже, Google продовжує впроваджувати нові функції в свої смартфони, а вже після цього з'являться і на інших гаджетах від конкурентів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

  • Жестовая навігація перейменована з “Fully gestural navigation” в просто “Gesture navigation”. Google Assistant можна викликати свайпом від одного з нижніх кутів екрану. Втім, він не такий вже й корисний.

  • В шторці повідомлень з'явився роздільник для повідомлень, які надсилаються в беззвучному режимі.

  • Стороннім лончерам не буде доступна жестовая навігація.

  • Заробила функція Screen Pin при включеній жестової навігації.

  • У налаштуваннях розробників з'явився важіль для відключення Wi-Fi сканування, яке призводило до троттлингу.

  • У налаштуваннях повідомлень з'явилася опція для відключення можливості відкладати оповіщення (Snoozing).

Нагадаємо, що бета-тестери нової ОС від Huawei під назвою HongMeng зазначили головні відмінності від конкурентів. Наприклад, дизайн нехай все ж нагадує Android і iOS, але відрізняється від них швидкістю роботи. Зазначимо, що продуктивність в рази краще, правда функціонал поки обмежений, адже користувачі тестують тільки основні аспекти ОС. Коли нова прошивка з'явиться на смартфонах - невідомо. Швидше за все, смартфони з'являться вже після початку 2020 року.

Як повідомляв Знай.uа інсайдери назвали точну дату виходу iPhone 2019. Повідомляється, що нові смартфони покажуть вже в перших числах вересня 2019 року, а якщо бути точніше - 11 вересня. Що стосується дати початку продажів - перша партія стане доступною вже 25 вересня, так що саме час збирати гроші на новий iPhone.

Також Знай.uа писав, що в мережі покажуть Xiaomi Mi Mix 4, який просто знищить iPhone XS Max. Правда, ціна у 21 тисячу гривень трохи здивує користувачів, адже смартфони від Xiaomi рідко коли варті таких грошей. Втім, за цю суму гаджет отримає топовий на сьогоднішній день чіпсет Snapdragon 855, а також 6 пам'яті.