Рішення Дональда Трампа про зняття санкцій з Huawei і повернення їй права на використання Android і сервісів Google може бути заблоковано Конгресом. Про це оголосив сенатор від штату Флорида Марко Рубіо. Схоже, компанії поки рано радіти, навіть якщо рішення про помилування висловив і глава США.

За його словами, в Конгресі незадоволені рішенням президента і вважають, що Huawei все ще становить загрозу для національної безпеки США. А значить, їй ні в якому разі не можна відкривати доступ на американський ринок і тим більше до технологій американських компаній. Схоже, тільки Трамп вирішив пом'якшити санкції проти Китаю у зв'язку з торговою війною. У разі, якщо санкції не будуть зняті, Huawei доведеться туго, навіть якщо китайська компанія вже запускає власну ОС, компоненти для смартфонів знайти за межами США не так вже і просто.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Позиція Конгресу полягає в тому, що Huawei вела стеження за американськими держорганами в інтересах Комуністичної партії Китаю. Таким чином компанія повністю дискредитувала себе, а значить, не має права використовувати напрацювання американських підприємств.

Нагадаємо, що популярний додаток Google Messages, яка має прийти на заміну Viber і WhatsApp раптово зганьбилося на весь світ. Справа в тому, що компанія так і не змогла довести додаток до розуму, у зв'язку з чим воно не запускалося навіть під час бета-тесту. Схоже, компанії доведеться переглянути свою стратегію створення додатків. Відзначимо, що новий месенджер дозволяє користувачам спілкуватися без використання мережі інтернет.

Як повідомляв Знай.uа флагманський OnePlus 7 Pro очолив рейтинг найбільш потужних смартфонів червня 2019 року. Це означає, що компанії вдалося домогтися відмінної оптимізації системи, у зв'язку з чим робота смартфона за всіма показниками просто відмінна. Правда, ціна за смартфон теж кусається, але у гаджета є всі шанси стати смартфоном цього року, якщо iPhone 2019 не шокує публіку нереальними функціями.

Також Знай.uа писав, що Sony PlayStation 5 шокувала користувачів своєю ціною. Якщо раніше аналітики вважали, що за новий гаджет доведеться віддати близько 500 доларів, то тепер доведеться заплатити в три рази більше.