Вчені з Університету Фліндерс створили програму, яка змогла виконати функції хіміка-синтетика. Комп'ютерний алгоритм підібрав з мільйонів сполук ті, які можуть використовуватися для вакцини проти грипу. У цьому експерименті взяли участь 371 доброволець.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, програма отримала назву SAM (Search Algorithm for Ligands — алгоритм пошуку лігандів).

Для того, щоб навчити штучний інтелект, експерти завантажували в нього безліч різних сполук: одні були з доведеною активністю проти грипу, інші ж були проти нього марні. Завдяки цьому, програма змогла відрізняти ці групи речовин, і на цій основі змогла прогнозувати противірусну активність нових сполук.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У свою чергу, дослідники створили другу програму, яка виконувала функції хіміка-синтетика. Вона генерувала безліч різних хімічних сполук з тих класів, які можуть бути потенційно активними проти грипу.

Після цього, програма відправляла модель кожного створеного речовини SAM, який проводив його аналіз на застосування в якості вакцини. З мільйонів кандидатів штучний інтелект вибрав кілька речовин, які експерти випробували в лабораторії.

Як стало відомо, тести завершаться 30 листопада 2019 року.

Також Naked Science повідомляє, що цей продукт вже пройшов клінічні випробування і незабаром вийде на ринок.

Нагадаємо, що вчені дали прості поради, як швидко заснути і виспатися.

Як повідомляв портал Знай.ua, британці розкрили таємницю зародження життя.

Також портал Знай.ua писав, що вчені знайшли печери з невідомими тваринами в Антарктиді.