У Російській Федерації хакери розмістили в інтернет-магазини підроблені програми, які повністю копіюють відомі програми. Найголовніше те, що ці "програмки" можуть вільно стежити за власником смартфона.

Про цей факт свідчить звіт компанії Lookout, яка займається цифровою безпекою.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, мова йде про мобільні версії програм для Android, які мають вигляд легальних програм Skype, Signal та PornHub. У фейкові версії вбудовують шкідливі розширення Monocle, які можуть зчитувати зображення з екрану смартфона в будь-який час і передавати його в Росію.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами інженера Lookout Апурвы Кумар, це звичайний метод, який використовують розробники шкідливих програм. Вони "перепаковують" відомий додаток зі шкідливими функціями, щоб не викликати підозри користувачів.

За даними Lookout, основними групами ризику є люди, які проживають на території Кавказу, а також у країнах Центральної Азії, зокрема в Узбекистані. Втім, компанія зазначає: це не вичерпний список, і жертвами програмного забезпечення можуть стати і інші люди, наприклад, в Європі або Китаї, де вельми поширені різні електронні сервіси.

Нагадаємо, у Львові накрили підпільне казино: зомбі-гравці виходили "голими", деталі скандалу.

Як повідомляв Знай.uа Google озолотить будь-якого користувача мережі, але за однієї умові.

Знай.uа писав, Google видалила з Play Market десятки небезпечних програм: шпигували за Android-юзерами.