Компанія Apple наймає підрядників, щоб ті прослуховували розмови користувачів, записані через голосовий помічник Siri. Про це повідомляє видання The Guardian. Схоже, у компанії тепер великі проблеми, раз вже про це дізнався весь світ. Безсумнівно, Apple займається “брудною справою”, і за це доведеться платити.

Інформація про запис і прослуховування спливла завдяки колишньому співробітникові компанії Apple. Той розповів журналістам видання, що фірми-підрядники американського гіганта мимоволі дізнаються конфіденційну інформацію власників смартфонів. Наприклад, їх діагнози, подробиці статевого життя і ділових угод. Це означає, що сторонні особи і компанії знають про вас практично все.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами джерела, всі записи розмов з Siri супроводжуються даними про місцезнаходження користувача і його контактною інформацією.

The Guardian пише, що записи прослуховуються нібито для покращення роботи сервісу. Правда, це звучить не так вже й переконливо, на тлі масових витоків.

Нагадаємо, що компанія Redmi представила новий ноутбук RedmiBook 14. Звичайно ж, він виявився максимально дешевим. За такий апарат попросять близько 12 тисяч гривень, і це набагато дешевше iPhone. Компанія вже не раз випускала бюджетні гаджети за доступними ціна, і цей раз не став винятком. Правда, на території України він ще не почав продаватися, але це лише питання часу.

Як повідомляв Знай.uа смартфон ASUS ROG Phone 2 продався за 2 дні тиражем в 2.5 мільйона одиниць. Звичайно, це не світовий рекорд, але компанія не могла похвалитися такими показниками. Відразу помітно, що смартфон сподобався публіці, правда ціна сильно впливає на популярність.

Також Знай.uа писав, що ціна ASUS ROG Phone 2 шокувала користувачів. Повідомляється, що гаджет продається за ціною від 500 до 1900 доларів. За такі гроші можна купити новий гнучкий смартфон Samsung Galaxy Fold, або купити потужний ноутбук. Правда, за останні 2 дні смартфон купили 2.5 мільйонів разів, що натякає на його майбутню популярність.