Після чергової стрілянини в штатах Техас і Огайо, в результаті якої загинули 30 осіб, політики у США знову почали говорити про те, що в цьому винні відеоігри та психічні захворювання. Учені перевірили, чи дійсно це так.

Президент США Дональд Трамп впевнений, що причиною таких шокуючих подій є не відсутність контролю над зброєю в Америці, а психічні захворювання, расизм, ненависть і перевага білих.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Однак, The Washington Post повідомляє, що дослідження вчених свідчать про зворотне. Експерти в області психології повідомляють, що факт того, що одна людина вбиває купу незнайомих йому людей - це ознака психічного захворювання, ігри і тут точно ні при чому.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Однак, Трамп і ЗМІ повідомляють, що у всьому винні відеоігри, в яких геймери за сюжетом повинні вбивати інших людей.

“Психічні захворювання не є реальною проблемою, тому що вони є у всьому світі, а масові розстріли - ні. Причиною цього є те, що зброя на території країни можна отримати набагато простіше, ніж психологічну допомогу”, - розповіла Washington Post голова Національного альянсу з психічним захворюванням Анджела Кімбол.

Нагадаємо, що ігрова приставка PlayStation 4 від Sony допомогла компанії побити світовий рекорд. Зазначимо, що консоль продали близько 100 мільйонів разів, і це всього лише за кілька років. Звичайно, конкуренти не могли наблизитися до таких показників продажів. Можливо, це зміниться після початку продажів PlayStation 5.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.