Американці подали колективний позов до суду на корпорацію Apple через прослушку розмов користувачів голосового асистента Siri. Про це повідомляє Bloomberg.

Позивач, який представляє інтереси неповнолітнього, звинувачує Apple в порушенні законів штату про захист приватного життя, які забороняють запис розмов без згоди на це користувача.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому компанію звинувачують у наданні неправдивих свідчень Конгресу у відповіді на запит про захист конфіденційних даних користувачів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У призначеній для користувача угоді Apple йдеться про право компанії записувати команди після слів "Привіт, Siri", проте помічник "може бути активований майже всім", наприклад, звуком блискавки або підняттям руки.

У матеріалі також згадується про розслідування The Guardian, в якому заявили, що до співробітників Apple часто потрапляють записи з конфіденційною інформацією.

Нагадаємо, Microsoft записує діалоги між користувачами Skype.

Як повідомляв портал Знай.ua, Microsoft попередила світ про хакерські атаки з Росії.

Також портал Знай.ua писав, що Google представила новий захист для Google Chrome.