У США чоловік подав в суд на Apple з-за можливості прослуховування підрядниками компанії команд, які власники пристроїв дають голосовому помічнику Siri, пише Bloomberg.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У позові зазначається, що в угоді Apple говориться про право компанії записувати команди після слів "Привіт, Siri", однак насправді помічник можна активувати звуком блискавки або підняттям руки. Це означає, що активувати запис розмови можна чисто випадково, і користувач навіть не буде про це знати.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Раніше один з підрядників Apple розповів ЗМІ, що записи спілкування користувачів з Siri, які компанія аналізує для вдосконалення голосового помічника, часто містять конфіденційну інформацію. Правда, про це користувач міг навіть і не знати. Та й взагалі, громадськості не подобається, коли розмова записує компанія , яка має не найкращу репутацію.

За його словами, на деяких записах звучали адреси клієнтів, медичні призначення, а також, імовірно, інформація про наркосделках. Він зазначив, що часто записи були зроблені за випадкової активації Siri.

Нагадаємо, що ігрова приставка PlayStation 4 від Sony допомогла компанії побити світовий рекорд. Зазначимо, що консоль продали близько 100 мільйонів разів, і це всього лише за кілька років. Звичайно, конкуренти не могли наблизитися до таких показників продажів. Можливо, це зміниться після початку продажів PlayStation 5.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.