Huawei на власній конференції Developers Conference 2019 представила операційну систему Harmony OS, яка буде працювати на різних пристроях, від смартфонів до звичайних датчиків. Відзначимо, що на ринку Китаю вона називається HongMeng OS.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Компанія розповіла, що операційна система буде використовувати безпечне середовище виконання (Trusted Execution Environment). Додатки, написані для конкретного типу пристроїв, що працюють на цій системі, будуть адаптуватися під інші пристрої, що використовують Harmony OS. Це означає, що якщо на будь-якому іншому пристрої буде встановлена ця ОС, то додаток буде працювати коректно.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Особливість системи в тому, що під кожне пристрій система буде використовувати окремі модулі - у компанії вважають, що немає сенсу робити одну громіздку ОС для всього, так як у всіх пристроїв різні сценарії застосування.

Повідомляється, що смартфони з даною ОС з'являться на прилавках вже на початку 2020 року.

Нагадаємо, що ігрова приставка PlayStation 4 від Sony допомогла компанії побити світовий рекорд. Зазначимо, що консоль продали близько 100 мільйонів разів, і це всього лише за кілька років. Звичайно, конкуренти не могли наблизитися до таких показників продажів. Можливо, це зміниться після початку продажів PlayStation 5.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.