США розробляють гіперзвукову ракету, яка підпадає під заборону Договору РСМД. Про це заявив виконуючий обов'язки міністра сухопутних сил США Райан Маккарті, виступаючи у Фонді захисту демократії у Вашингтоні. Схоже, влада США хочуть убезпечити себе від спроб агресивних атак з боку інших країн.

За його словами, оскільки США вийшли з ДРСМД, Пентагон вивчає, яку вигоду можна отримати з ситуації. “Ми йдемо по шляху ракетної програми. Якщо помістити балістичну боєголовку на легку гіперзвукову ракету, то це буде за межами відповідності ДРСМД. Ми розглядаємо такі можливості”, — сказав він.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Зазначимо, що 18 серпня армія США зазнала заборонену ракету, яка здатна пролетіти відстань більше 500 км.

Пізніше в Москві відреагували на це випробування. Заступник голови комітету Держдуми з оборони Юрій Швыткин зазначив, що випробування неядерної крилатої ракети наземного базування через два тижні після закінчення дії договору свідчить про те, що Вашингтон заздалегідь планував вийти з договору, тому що це було лише питанням часу. Проте влада США повідомили, що вони вийшли з договору через порушення його з боку Росії.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чим обіцяє купівля китайського iPhone за 100 доларів. Звичайно, такі смартфони все ще користуються величезною популярністю. І хоча зовні вони практично нічим не відрізняються, всередині працює телефон з досконалою іншої ОС. До того, для таких смартфонів абсолютно немає гарантій, а виробник може спокійно завантажити шкідливий код прямо з заводу, і користувач про це навіть не дізнається.

Як повідомляв Знай.uа компанія Meizu готує унікальний смартфон 16s Pro, який знищить своїх конкурентів. Судячи з витоками, гаджет отримає топовий процесор, а також потужну камеру. Повідомляється, що чекати виходу смартфона залишилося зовсім небагато. Гаджет покажуть вже 28 серпня цього року.

Також Знай.uа писав, що інсайдер назвав дату виходу легендарної Sony PlayStation 5.