Деякі українські інтернет-провайдери відкрили для клієнтів доступ до сайтів, які заблоковані Україні на підставі указів президента. Проте, все не так гладко, як хотілося б.

У Києві інтернет-провайдер "Воля" зняв блокування з підконтрольного бойовикам "ДНР" агентства ДАН. Цікаво, що сайт агентства бойовиків "ЛНР" ОСІБ у абонентів "Волі" як і раніше не працює. Схоже, блокування на сайти знімали вибірково.

Також абонентам "Волі" стали доступні сепаратистські сайти "Російська весна", "Политнавигатор", News Front і сайт так званої генеральної прокуратури "ЛНР".

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, користувачі "Волі" отримали доступ до сайту yandex.ua, який повинен бути заблокований в Україні до травня 2020 року. Відкривається і російський сайт WebMoney, який теж підлягає блокуванню до 2020 року.

Помічені порушення і в регіональних провайдерів. Так, в деяких областях провайдери відкрили доступ до сервісів "Яндекса" і соціальної мережі "Вконтакте".

Нагадаємо, що компанію Apple знову змусять відповідати перед судом. На цей раз за голосового помічника Siri, який записував розмови користувачів, навіть коли ті не знаю про те, що Siri працює. Звичайно ж, Apple намагалася виправдатися тим, що таким чином отримані дані покращують роботу голосового помічника, але користувачів мережі і ця відповідь не влаштувала. тепер же Apple викликають у суд.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung недавно випустила смартфон Galaxy Note 10, який став прямим конкурентом iPhone XS Max. Крім крутий начинки, компанія прибрала з фаблета роз'єм для навушником 3.5 мм. Корпорація аргументує таке рішення тим, що це дозволило збільшити об'єм акумулятора. Насправді ж, обсяг вдалося збільшити лише на 2-3 відсотки, так що користувачі не оцінили зусиль компанії.

Також Знай.uа писав, що приложение Google Maps отримало круте оновлення.