До Землі на великій швидкості прямує величезний астероїд. У вівторок, 24 вересня, він наблизиться до планети. І якщо раніше вважалося, що він пройде на значній відстані, то останні дані викликали тривогу навіть у фахівців NASA.

Так, астероїд під назвою 523934 (1998 FF14) має діаметр близько 430 метрів. Швидкість польоту цього космічного тіла становить близько 22,26 кілометрів в секунду.

Його виявили в 1998 році - в даний момент він знаходиться на відстані 0,027 астрономічних одиниць від Землі (4 мільйони кілометрів) це відстань з кожним днем скорочується. Причому відстань астероїда до Юпітера становить 3,91 астрономічних одиниць.

Вчені говорять, що можливість зіткнення з астероїдом невисока, але якщо це відбудеться, то астероїд такого розміру з легкістю зітре з лиця Землі велике місто.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що до Землі рухається величезний астероїд, який за даними NASA пролетить поблизу нашої планети в суботу, 14 вересня.

Як повідомляв портал Знай.ua, метеорити, які врізалися в поверхню Марса 11 мільйонів років тому довели, що на поверхні Червоної планети була вода.

Також портал Знай.ua писав, що 14 вересня повз Землі пройде астероїд, який більше, ніж деякі з найвищих будівель на планеті.