Компанія Apple зареєструвала технологію, яка дозволить працювати і відпочивати, керувати різними процесами на комп'ютері за допомогою погляду. І вона може стати незамінною для багатьох людей.

Технологією зможуть користуватися паралізовані люди, які фізично позбавлені можливості взаємодіяти з комп'ютером іншим способом. Також вона сподобається геймерам і різним фахівцям, яким спростить щоденні обов'язки.

Подібні розробки вже є у світі, однак вони поки ще залишаються далекими від досконалості. Інженери не припиняють своєї наполегливої роботи в даному напрямку і періодично з'являються нові ідеї, які можуть спрацювати і виглядають дуже багатообіцяюче.

Одна з розробок, зареєстрованих Відомством США по патентах і товарних знаках, описує принцип роботи багатокористувацького пристрою відстеження погляду.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Розробкою технології займався технічний директор відділу комп'ютерного зору і глибокого навчання Apple Уолтер Нистико, він раніше працював в інженерному відділі компанії SensoMotoric Instruments, яку Apple придбала ще в 2017 році.

У патенті описано підключений до комп'ютера пристрій, здатний відстежувати погляд людини, а потім проектувати його в реальному часі на екран, вказуючи на місце, куди дивиться користувач, цілевказівником. Таким чином можна було б переглядати веб-сторінки, здійснювати навігацію по папках комп'ютера, запускати ті чи інші файли і робити багато чого іншого.

В документі наводяться і варіанти використання пристрою: він може працювати в парі з телевізором, комп'ютером або планшетом, іграх, застосовуватися на відеоконференціях і навіть в операційних.

Так, користувач, сидячи перед телевізором, зможе змінювати налаштування зображення, регулювати гучність і перемикати канали. І все це за допомогою лише погляду.

Нагадаємо, Apple обдурила мільярди людей по всьому світу з iPhone 11.

Як повідомляв Знай. ua, Apple створила нову торгову марку Slofie.

Також Знай. ua писав, що відомий фотограф показала камеру iPhone 11 Pro в дії.