Кілька днів тому група астрономів на чолі зі Скоттом Шеппардом з Наукового інституту Карнегі відкрила 20 раніше невідомих супутників Сатурна. Таким чином, цей окольцьований газовий гігант обійшов лідера Сонячної системи за кількістю відомих супутників: у нього їх 82, тоді як у Юпітера - 79. Дивно, що вчені відкрили відразу 20 супутників, але на це теж є причини.

Супутники не було відкрито раніше, так як всі вони мікроскопічні (до 5 км у діаметрі), якщо порівнювати з материнською планетою, так і Сатурн знаходиться не близько. Втім, технологічний прогрес дозволив тільки зараз виявити супутники, про яких астрономи навіть і не здогадувалися.

Висувати теорії походження безлічі дрібних супутників, вчені поки не поспішають, але припускають, що колись давно (але не в ранній період формування Сатурна) сталося руйнування великого супутника або супутників при зіткненні один з одним. За схожим принципом і утворився Місяць, яка є супутником Землі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.