За 9 місяців 2019 року України було завезено і зареєстровано майже 5,5 тисяч електромобілів, з яких 397 комерційних і 5081 легковий. Схоже, електрокари поступово набирають обертів, витісняючи з ринку ДВС авто.

порівняно з минулим роком попит на комерційну техніку, що працює виключно на електротязі, виріс в 2 рази, а на легкові електромобілі — на 42%. Правда, майже всі електрокари - б/у.

Самими ходовими на ринку електромобілів виявилися старі машини віком до 5 років. На їх частку припало більше 52% реєстрацій. Близько 39% склали авто віком 5 і більше років, а нові автомобілі не змогли дотягнути і до 9%. Втім, ціни на електрокари зараз помітно вище, якщо порівнювати з автомобілями з ДВС.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Недосяжним бестселером на ринку легкових електромобілів залишається NISSAN Leaf. З початку року майже 2,5 тисячі українців стали власниками автомобілів цієї моделі.

На другому місці за популярністю TESLA Model S, в активі якої 435 українських номерів за 9 місяців. Втім, не дивно, що Nissan Leaf залишається у фаворитах. На сьогоднішній день це один з найдешевших електрокарів на ринку.

BMW i3 посів третє місце з результатом 276 реєстрацій.

На четвертому місці VOLKSWAGEN е-Golf — 238 одиниць.

Замикає п'ятірку лідерів FIAT 500e, який обрали 225 автомобілістів.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.