Австралійська комісія з конкуренції та захисту прав споживачів (ACCC) подала позов проти Google. Регулятор стверджує, що компанія “вводила в оману споживачів”, збираючи без їх усвідомленої згоди дані, пов'язані з їх місцем розташування. Схоже, у пошукача тепер великі неприємності, хоч і подібні інциденти вже були в цьому році.

Позов, поданий в Австралії, виник в результаті 18-місячного розслідування. Розслідування, як пише Sydney Morning Herald, показало, що у користувачів складалося хибне враження про те, що вони можуть не дати доступ до своїх даних, відключивши опцію Location History у своєму акаунті. Однак, як показала перевірка, дані продовжували надходити в Google через опцію Web & App Activity. Це означає, що компанія без відома власників смартфонів збирала про них інформацію, до якої доступу просто не повинні мати.

Як вважають австралійські влади, технокомпания не дала споживачам ясно зрозуміти, що потрібно відключати обидві опції.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Подивимося, чим закінчиться цей гучний скандал.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.