Компанія Facebook погодилася заплатити штраф у розмірі 500 тисяч фунтів (644 тисячі доларів США) за порушення закону про захист даних, пов'язаних з передачею інформації для Cambridge Analytica. Відзначимо, що з урахуванням того, що дані мільйонів користувачів потрапили в чужі руки, такий штраф може здатися просто смішним.

Штраф Facebook може бути невеликим, як для організації із статутним капіталом в 540 мільярдів доларів, але це максимум, який може видати офіс Уповноваженого з питань інформації (ICO) на першому етапі покарання Facebook за скандал з Cambridge Analytica”, - йдеться в повідомленні.

Це означає, що фінансовий стан компанії не сильно постраждає, якщо врахувати капітал корпорації і розмір штрафів.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

ICO оштрафував Facebook в минулому році після того, як було повідомлено, що дані щонайменше 1 мільйона британців використовували в політичних цілях.

У середу ICO заявив, що відмовившись від апеляції і погодившись сплатити штраф, Facebook так і не визнав своєї відповідальності за вчинені порушення. І хоча раніше корпорація говорила про захист даних користувачів, вірити творіння Цукерберга вже не хочеться користувачам.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.