Стало відомо, що Apple планує випустити в 2023 році перші "розумні окуляри", які підтримують технології з віртуальною реальністю. Передбачається, що дана розробка дасть можливість замінити смартфони, комп'ютери і телевізори. Про це повідомляє Вести.Экономика.

AR-окуляри від Apple

Так, в Apple збираються у найближчі роки випустити гарнітуру і окуляри доповненої реальності.

Планується, що "розумні окуляри" зможуть замінити iPhone приблизно через 10 років. Жоден з цих проектів не був анонсований компанією Apple, проте обидві гарнітури були представлені на внутрішній презентації для працівників у штаб-квартирі Apple.

Розмір першого пристрою буде нагадувати шолом віртуальної реальності Oculus Quest. Друге - схоже на сонячні окуляри, з товстою рамою для розміщення батареї і процесорів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

AR-окуляри будуть призначені для носіння протягом всього дня. В гарнітурі і окулярах будуть вбудовані камери для доповненої реальності.

AR-окуляри від Apple

Ця технологія дасть можливість користувачеві додавати нові цифрові шари на навколишню його реальність чи отримувати додаткову інформацію від AR-пристроїв або програм.

Відомо, що Apple працює над створенням цих очок ще з 2015 року.

Компанія офіційно не представила ніяких нових апаратних проектів AR, і компанія відома тим, що відкладає проекти на різних стадіях розробки.

Ще на початку жовтня Apple аналітик Мін-Чі Куо розповів, що компанія запустить гарнітуру доповненої реальності в масове виробництво вже в IV кварталі 2019 року для того, щоб випустити її до початку 2020 року.

У першій половині 2020 року буде випущено одразу чотири пристрої, а саме iPhone SE 2, iPad Pro з 3D-сенсором, MacBook з механізмом клавіатури "ножичного типу, а також окуляри доповненої реальності.

Для випуску цих окулярів компанія вже співпрацює з постачальниками. У вересні згадка AR-гарнітури було виявлено в коді софта від Apple.

Мін-Чі Куо зазначає, що AR-окуляри будуть продаватися як аксесуар для iPhone і будуть грати роль додаткового дисплея. За рахунок цієї моделі у Apple вийде зробити її компактною і легкою.

Генеральний директор компанії Тім Кук неодноразово захоплювався потенціалом технології AR. У 2017 році він заявив, що доповнена реальність може назавжди змінити те, як ми використовуємо технології".

AR-окуляри від Apple

Нагадаємо, що дизайнер Hacker 34 виклав на YouTube концепт-ролик iOS 14, зроблений в стилі презентацій Apple. У ньому він показав, як виглядало б ідеальне на його думку оновлення операційної системи.

Як повідомляв портал Знай.ua, департамент фінансових послуг Нью-Йорка запустить перевірку банку Goldman Sachs після скарг на кредитні ліміти по Apple Card.

Також портал Знай.ua писав, що нові AirPods Pro, які Apple представила менше двох тижнів тому, вийшли по-справжньому крутими навушниками. Однак, через тиждень після використання більшість користувачів зіткнулися з новою проблемою, про яку Apple не говорила ні слова.