Зарубіжні ЗМІ повідомляють, що сапери Массачусетській державної поліції орендували робота Boston Dynamics Spot в період з серпня по листопад. Хоча документ не уточнив роль, яку буде виконувати бот, представник сказав, що він використовувався як “мобільний пристрій дистанційного спостереження” для спостереження за підозрілими пристроями і небезпечними місцями.

Поліція заявила, що робот використовувався у двох реальних інциденти на додаток до навчання. Незрозуміло, наскільки автономним був Spot, але поліція заявила, що вони не налаштовували програмне забезпечення собаки-робота і не використовували його в якості зброї. Керівник компанії Марк Райберт у квітні продемонстрував, що поліція штату Массачусетс використовує Spot на TechCrunch Sessions.

Spot
Spot

Поліція, ймовірно, не могла б озброїти бота, якби захотіла. У заяві для Gizmodo Boston Dynamics пояснила, що її ліцензія забороняє використання Spot для будь-яких завдань, які можуть “нашкодити або залякати людей”.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що Facebook тестує унікальний “темний режим” для Android.

Як повідомляв Знай.uа компанія Steam масово видаляє гри з бібліотеки.

Також Знай.uа писав, що Lamborghini представила концепт нереального гіперкара, який так і не надійде в серійне виробництво.