Сонячний зонд Nasa Parker Solar Probe, коли м'ч пролетів ближче до сонця, ніж будь-який інший космічний корабель NASA передав перші дані.

Сонце
Сонце

Перший потік даних дає підказки до давніх загадок, в тому числі, чому атмосфера Сонця, відома як корона, в сотні разів гаряче своїй поверхні, а також точне походження сонячного вітру.

Сонце
Сонце

“Ми можемо бачити магнітну структуру корони, яка дає нам зрозуміти, що сонячний вітер з'являється з маленьких корональних дір; ми бачимо імпульсивну активність, яка пов'язана з походженням сонячного вітру”, - сказав професор Стюарт Бейл, фізик з Каліфорнійського університету в Берклі, який керував з аналізом одного з інструментів корабля. Протягом наступних шести років космічний корабель розміром з автомобіль курсуватиме навколо Сонця на невеликий орбіті.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що компанію Google звинуватили в крадіжці текстів для пісень. Схоже, назріває гучний скандал, так як компанія просто використовує без дозволу величезну бібліотеку текстів для пісень.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi повідомила, що флагманський Xiaomi Mi Mix 10 отримає топовий процесор від Qualcomm. Девайс отримає потужний процесор, а також передову начинку і величезний акумулятор.

Також Знай.uа писав, що компанія SpaceX відправить у космос готель для роботів. Компанія відправить роботів на МКС, які будуть займатися виявленні пошкодження зовнішнього корпусу космічної станції.