Європейським космічним агентством буде запущений чотирирукий роботизований збирач сміття, який, за його словами, стане першою місією з прибирання уламків з орбіти.

Місія ClearSpace-1, запуск якої запланований на 2025 рік, обійдеться в 120 млн євро.

Супутників з лазерами
Супутників з лазерами

“Уявіть, наскільки небезпечним було б плавання у відкритому морі, якщо б усі кораблі, коли-або втрачені в історії, все ще дрейфували на поверхні води”, - сказав Ян Вернер, генеральний директор Esa. “Це поточна ситуація на орбіті, і не можна допустити її продовження”.

супутник
супутник

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За останні 60 років навколо Землі накопичилося тисячі тонн сміття, включаючи старі деталі ракети, близько 3500 неіснуючих супутників і приблизно 750 000 більш дрібних фрагментів, деякі з яких відбулися в результаті зіткнень між більш великими шматками сміття.

Якщо не буде проведена операція з очищення, вірогідність зіткнень зросте, оскільки на орбіту виведені ще тисячі супутників.

Нагадаємо, що компанія Samsung хоче здивувати публіку, і вже в лютому 2020 року випустить свій нові флагман Galaxy S11, який отримає 108-мегапіксельну камеру.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple готує до виходу iPhone 12, який покажуть публіці вже у вересні наступного року. Повідомляється, що новинка отримає величезний акумулятор за рахунок встановлення нових компонентів в смартфон.

Також Знай.uа писав, що компанія Nokia готова випустити свій перший розумний телевізор, який буде конкурувати з бюджетними моделями від Xiaomi.