У спільному дослідженні вчених зі Швеції та Технологічного університету Чалмерса та Стокгольмського університету розробили новий матеріал для нейтралізації вуглекислого газу. Новий матеріал пропонує багато переваг - він стійкий, має високу швидкість захоплення і низькі експлуатаційні витрати.

забруднення повітря
забруднення повітря

Уловлювання та зберігання вуглецю (CCS) - це технологія, яка привертає багато уваги і дискусій. Великі інвестиції та ініціативи вживаються як політиками, так і галуззю, щоб вловлювати викиди вуглекислого газу і вирішувати проблеми зміни клімату. До теперішнього часу використовуються матеріали і процеси були пов'язані зі значними негативними побічними ефектами та високими витратами. Але тепер, нове дослідження Чалмерского технологічного університету та Стокгольмського університету в Швеції продемонструвало можливість стійкої, недорогий альтернативи з чудовими, селективними властивостями захоплення діоксиду вуглецю.

Зміни клімату
Зміни клімату

Новий матеріал являє собою гібридну піну на біологічній основі, наповнене великою кількістю адсорбуючих CO2 “цеолітів” - мікропористих алюмосилікатів. Цей матеріал показав дуже багатообіцяючі властивості. Пориста, відкрита структура матеріалу дає йому відмінну здатність адсорбувати вуглекислий газ.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадаємо, що в мережу злили ціни на нові бюджетні моделі смартфонів Samsung Galaxy A, які є більш дешевими версіями флагманів корпорації. Ціни точно сподобається користувачам.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали найдорожчий китайський кросовер, який отримав незвичайний дизайн і наворочену начинку всередині.

Також Знай.uа писав, що українські інженери показали дизайн додому для колонізаторів Місяця. Звичайно, підкорення супутника Землі станеться нескоро, але замислюватися про безпеку варто вже зараз.