Перший в світі комерційний електричний літак здійснив свій перший випробувальний політ у вівторок, піднявшись у небо над Річмондом, Канада. По суті це стало важливим кроком на шляху до регулярних польотів на літаках з електричним приводом.

Політ виконувався базуються у Ванкувері літаками Harbour Air Seaplanes з використанням DHC-2 de Havilland Beaver з шістьма пасажирами, оснащеного електродвигуном потужністю 750 кінських сил, виготовленим американським виробником magniX.

“Все пройшло бездоганно”, - сказав AFP Рой Ганзарски, генеральний директор MagniX. “Все, що ми могли очікувати і мріяти про першому електричному літаку, відбулося”.

За словами Ганзарски, хоча короткий випробувальний політ тривав всього 15 хвилин, цього було досить, щоб показати, що у літаків з електричним двигуном є майбутнє в комерційній авіації.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple розпочала продаж свого потужного комп'ютера Mac Pro. тепер же до нього з'явилися у продажу коліщатка для перевезення з місця на місце. Правда, вартість коліщаток близько 400 доларів.

Як повідомляв Знай.uа майбутні флагмани Samsung і iPhone отримають збільшеними акумуляторами за рахунок зменшення розмірів інших компонентів.

Також Знай.uа писав, що компанія Oppo представила футуристичний смартфон без отворів, а фронтальну камеру впровадили в сам екран, без вирізів і отворів.