Як відомо, кожного року у світі відбувається відкриття, які значною мірою змінює його. Відтак, у зв'язку із закінченням 2019 року, вдалося розшукати всі нові досягнення у технології та науці, які вплинули на людство.

Дослідження космосу

На початку року зонд американського космічного агентства NASA зробив знімок найвіддаленішої точки Сонячної системи — астероїда Ultima Thule, який розташований на відстані близько 6,4 мільярда кілометрів від Землі.

Фото чорної діри

Також групі міжнародній вчених вдалося зробити перше в світ фото чорної діри, яка знаходиться на відстані близько 55 мільйонів світлових років від Землі. Так, науковці використали 8 радіотелескопів на 3 континентах світу, для того, аби зробити унікальне фото. Відтак, вчених відзначили американською премією за наукові відкриття — "Прорив року".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

3D-друк

Вже у цьому році 3D-друк настільки став популярним, що його почали використовували для будівництва. Так, в Америці надрукували 7-метровий човен вагою 2,26 тонни, чим самим побили відразу три світових рекорди: найбільший у світі полімерний 3D-принтер, найбільший твердотілий 3D-принтер, та принтер, який надрукував найбільший твердий об’єкт.

Кілограм по-новому

Як відомо, раніше кілограм вимірювали за допомогою фізичного предмета — платино-іридієвого злитка Le Grand K. Він з 1889 року був головним та єдиним еталоном міжнародної системи вимірювання ваги. А Відтепер, точну вагу кілограма визначатимуть за допомогою сталої Планка. Для цього потрібен прилад під назвою "баланс Кіббла" або "ваги Ватта". У цих вагах еталоном кілограму є вантаж, що врівноважує силу відштовхування між постійним магнітом і котушкою, через яку пропускають струм.

Розвиток зв’язку

Ще цього літа Монако стало першою у світі країною, яка повністю покрита мережею 5G. Мобільний оператор Monaco Telecom встановив 23 антени 5G, які покривають усі 2,6 км² території князівства. Також і Китай запустив найбільшу у світі мережу 5G. Щоправда, на цьому він не зупинився, та за тиждень після запуску 5G оголосив, що у країні офіційно почали роботу над мобільною мережею 6G.

5G, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що Twitter заборонив публікацію гифок. Тепер користувачі залишилися без анімованих картинок, але в компанії представлять аналогічну функцію.

Як повідомляв Знай.uа у популярному додатку Google Photo з'явиться корисна функція. Тепер користувачі зможуть наближати і віддаляти відео при необхідності.

Також Знай.uа писав, що компанія Samsung розробляє бездротовий акумулятор, який зможе заряджати смартфони з підтримкою бездротової зарядки.