Компанія з безпеки ERNW повідомила про виявлення нової уразливості в Android, яка викликає занепокоєння. Уразливість пов'язана з роботою Bluetooth вашого смартфона, так що масштаби помилки в ОС оцінити неможливо.

Наслідки цієї уразливості можуть призвести до крадіжки особистої інформації або впровадження шкідливого ПО в смартфон. Що ще гірше, його можна використовувати без втручання користувача, якщо Bluetooth включений.

Смартфони з вірусами
Смартфони з вірусами

Тести ERNW показали, що вразливими є пристрої під управлінням Android 8 і 9. Старі версії операційної системи також можуть бути уразливі, однак компанія по забезпеченню безпеки не змогла оцінити цей вплив.

В пристроях під управлінням Android 10 цю уразливість не можна використовувати. Це пов'язано з деякими технічними деталями, які блокують Bluetooth у разі спроби злому.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Настійно рекомендуємо оновити свої гаджети до актуальних моделей, або ж просто не користуватися Bluetooth поза домом.

Смартфони Xiaomi
Смартфони Xiaomi

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше!

Нагадаємо, що у Tesla з'явиться справжній конкурент, адже компанія Nikola представить свою версію пікапа на електродвигуні. Правда, новинка з'явиться на публіці вже в 2021 році, так що доведеться почекати.

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили характеристики флагманського OnePlus 8 Pro, який зможе затьмарити навіть топового смартфона від Samsung і Apple. Правда, ціна буде відповідною.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony відмовилася від участі у заході MWC 2020, через спалах смертоносного вірусу на території Китаю. Проте, компанія планує провести онлайн-презентацію своїх гаджетів.