Знамените зображення “блідо-блакитний точки”, отримане з відстані в 4 мільярди миль, було відновлено і випущено НАСА до 30-річчя знімка.

Для недосвідченого ока зображення може виглядати не дуже, але один блідо-блакитний піксель, на який ви дивитеся, - це Земля, яку сфотографували на рекордно далекій відстані.

Фото Землі від NASA

Блідо-блакитна точка була одним з останніх знімків, коли-небудь зроблених зондом Voyager НАСА, перш ніж його камери були назавжди вимкнені.

Земля
Земля

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вояджер вже закінчив свій тур по планетам і був направлений у відкритий космос.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерт перевірив на міцність новенький гнучкий смартфон Samsung Galaxy Flip. На диво, він розчарував тестера, так як екран все ще вразливий, і навіть нігтем його можна подряпати, хоча Samsung робила акцент на міцності дисплея.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft відкликає останнє оновлення Windows 10. Користувачі почали масово скаржитися на помилки в роботі комп'ютерів, а деякі взагалі залишилися без доступу до інтернету.

Також Знай.uа повідомляв, що продажі електрокарів б'ють всі рекорди. Аналітики запевняють, що вже у 2030 році на ринку будуть домінувати електрокари.