Автомобільний ринок засипало кросоверами всіх мастей та розмірів: у кожного поважаючого себе автовиробника є не просто по "паркетнику" в модельному ряду, а й по представнику майже в кожному класі. Але мало хто знає, якими раніше були перші кросовери.

AMC Eagle

У 1979 році на ринок вийшов Eagle: результат схрещування доступного AMC Concord з повнопривідною платформою Jeep. Несучий кузов, автоматична "трьохступка", міжосьова віскомуфта, незалежна передня підвіска і шість видів кузовів на вибір. Модель буквально підірвала ринок.

Citroen 2CV Sahara

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Наддоступний 2CV замінив фермеру коня та віз, а городянину – велосипед і візника. Але повнопривідної версії не було. У 1960 році французи з ситуації вийшли як завжди витончено, запхнувши в крихітний багажник другий такий самий мотор у парі зі своєю "коробкою".

Fiat Panda 4x4

Над створенням класичної "Панди" працював сам Джорджетто Джуджаро, а відвідувачі виставки в Турині в 1980 році довго захоплено ойкали, оглядаючи новий автомобіль від Fiat. Через три роки інженери австрійської Steyr-Daimler-Puch розширили модельний ряд "Панди" версією 4х4. На авто встановлювався форсований до 903 "кубиків" бензиновий мотор від Fiat 127.

Ford LD2−4

Компанія Marmon-Herrington, яка виробляла позашляховики для армії США з 1931 року, вирішила об'єднається з Ford, у результаті чого на світ з'явився повнопривідний легковий "паркетник".

Jeep Wagoneer

Це перший офіційний SUV (Sport Utility Vehicle). Для 1960-х Wagoneer відрізнявся насправді крутим набором опцій, на кшталт підсилювачів керма і гальм, радіолою, кондиціонером і навіть регульованою за висотою рульовою колонкою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на дорогах Одеси помітили розкішний кросовер Lamborghini Urus на німецьких номерах за 9,5 млн гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, Tesla показала нову модель машини, зображення якої розмістили в додатку WeChat.

Також портал Знай.uа писав, що оновлений Mitsubishi Outlander з'явиться в 2020 році.