Google висловився з приводу справи Huawei. Американська група нагадує, що продовжує оновлювати смартфони Huawei до тих пір, поки Вашингтон це дозволяє. Але Google настійно рекомендує не встановлювати свої мобільні сервіси і додатки на смартфони Huawei, які не були сертифіковані.

Huawei, фото foreignpolicy
Huawei, фото foreignpolicy

Дев'ять місяців тому це був особливо сильний удар дляHuawei. Американська адміністрація дійсно санкціонувала китайського виробника і, отже, більше не мала права вести справи з американськими компаніями. Одним з головних наслідків цих санкцій є відсутність мобільних сервісів Google на пристроях Huawei, випущених з 19 травня 2019 року.

Однак тепер Трістан Островські, співробітник з правових питань американської компанії, докладно виклав деякі відомості на одній з сторінок підтримки Android. Це можливість для Google пояснити відсутність своїх сервісів на нових пристроях Huawei. “Ми продовжили отримувати ряд питань щодо нових пристроях Huawei. І чи можна використовувати застосунки та служби Google на цих пристроях”, - Сказав Трістан Островський.

Huawei Nova 5T Pro, IXBT
Huawei Nova 5T Pro, IXBT

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Юридичний представник пояснює, що мобільні сервіси Google інтегровані тільки на пристроях, які були сертифіковані через програму Google Play Protect. Однак ця сертифікація проводиться до виробництва: “Сертифіковані пристрої Play Protect проходять суворий процес перевірки безпечності та тестування сумісності, виконуваний Google. Це необхідно для забезпечення безпеки даних та інформації про програму”.

Проте, компанія не могла працювати з Huawei з-за санкцій з боку США.

Нагадаємо, що в мережі показали рендери майбутнього смартфона від Google. Смартфон отримає назву Pixel 5, і зовні він не сильно відрізняється від свого попередника. Однак, розташування камер на задній панелі всі ті виділить його серед інших моделей.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Apple хоче заборонити книгу про App Store, яку написав і випустив колишній співробітник Apple. За заявою компанії, книга може розголошувати секретну інформацію, що негативно вплине на бізнес.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Asus оновила комп'ютери розміром з флешку. Сам девайс порадує користувачів збільшеною продуктивністю.