Менш ніж через 48 годин після випуску офіційних характеристик Microsoft Xbox Series X, Sony також офіційно оголосила про характеристики PlayStation 5. Чесно кажучи, дивлячись на специфікації цих консолей, досить складно вказати на явного переможця. В таблиці нижче подані всі важливі пункти цих консолей.

Тепер давайте подивимося на специфікації цих консолей. Що стосується процесора, PlayStation 5 поставляється з 8-ядерним чіпом Zen2 з частотою 3,5 ГГц. Тим не менш, Microsoft Xbox Series X також використовує 8-ядерний чіп Zen2, але з частотою 3,8 ГГц.

Характеристики консолей, gizchina

Що стосується графічних процесорів, PS5 використовує 36 наборів блоків CU і архітектуру RDNA2. Це число набагато менше, ніж у XSX, який має 52 комплекту блоків CU. Тим не менш, частота ядра графічного процесора PS5 надзвичайно висока, досягаючи 2,23 ГГц, в той час як XSX складає всього 1,825 ГГц. Продуктивність з плаваючою комою становить 10,28 TFLOPS і 12TFLOPS відповідно.

Характеристики консолей, gizchina

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Що стосується такої високої частоти, зменшиться чи вона під час роботи? Так, це буде. Тим не менш, Sony стверджує, що в гіршому випадку зниження енергоспоживання на 10% призведе лише до незначного зниження частоти без особливого впливу. Sony заявила на прес-конференції, що частоти CPU і GPU фактично змінюються динамічно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple представила нові iPad Pro 2020. Планшет отримав наворочену камеру, а також трекпад, який дозволив обходитися без клавіатури і мишки. Система сама по собі не нова, але в планшетах яблучної компанії вона з'явилася вперше.

Як повідомляв Знай.uа критики оцінили гру Doom Eternal, яку покажуть публіці 20 березня. Гра дуже сподобалася експертам, так що і геймерам вона теж доведеться по душі.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple закрила оффлайн-магазини з-за спалаху коронавіруса. Компанія не хоче наражати на небезпеку як клієнтів, так і співробітників корпорації, так що магазини закрили на невизначений термін.