В науковому світі існує теорія, згідно з якою життя на Землю було занесене з космосу. За іншою версією, на планеті могло мати місце мимовільне зародження живих форм. Враховуючи, що екосистема виявилася сприятливою для появи життя, рано чи пізно це повинно було статися.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Концепція панспермії припускає, що живі організми потрапили на поверхню планети із глибин космічного простору. Дана точка зору викликала інтерес у дослідницькому центрі Версальського палацу у Франції. Форми життя могли прийняти комети та інші космічні тіла, які перебували у Чумацькому Шляху.

У проведеному експерименті вчені вивчали вплив ультрафіолетового випромінювання на насіння рослин. Деякі квіти витримали надпотужні дози опромінення, інші зазнали мутацій. Виявилося, що деякі рослини навчилися обмежуватися від впливу ультрафіолету, а значить - в теорії могли вижити.

Разом з тим для реальності подібної теорії необхідно виявити на одній з планет форми життя. Вони повинні мати сходжу генетику з тими формами життя, що і на Землі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережу злили офіційні рендери майбутньої iPhone 9. Бюджетник отримає схожий на iPhone 6 корпус, а також круту камеру і потужний процесор. Відзначається, що гаджет буде продаватися за ціною від 399 доларів. що зробить його першим бюджетником у лінійці смартфонів від Apple.

Як повідомляв Знай.uа, Новітній Mercedes-Benz CLA з тріском провалив тест на безпеку. Дивно, але новий автомобіль від німців не зміг маневрувати при швидкості більше 68 км/год, що велика рідкість для авто від Mercedes. Компанії варто трохи переробити автомобіль, щоб він став більш безпечним.

Також Знай.uа повідомляв, що анонс Sony PlayStation 5 може перенестися. Інсайдер повідомив, що майбутня консоль сильно перегрівається, і компанії потрібно або переробити корпус і перенести анонс, або ж випустити такою, якою вона є на даний момент.