Технології майбутнього, які могли б забезпечити більш швидкі подорожі на Марс і роботизоване дослідження океанічних світів, могли початися як інноваційні передові концепції НАСА (NIAC). Програма, яка інвестує в технологічні ідеї ранньої стадії від НАСА, галузевих і академічних дослідників по всій країні, вибрала 23 потенційно революційних концепту із загальною вартістю винагороди в 7 мільйонів доларів.

Космос, фото Pixabay
Космос, фото Pixabay

Серед відібраних 16 нових концепцій і 7 досліджень, які раніше отримали як мінімум одну нагороду NIAC.

“NIAC - це інноваційна програма, яка спонукає дослідників - і агентство - нестандартно шукати рішення, які могли б подолати проблеми, що стоять перед майбутніми науковими і дослідними місіями”, - сказав Уолт Энгелунд, заступник помічника адміністратора програм в Управлінні космічних технологій місії НАСА ( STMD). “Ми раді новим концепціям і бачимо, як додатковий час і ресурси просувають дослідження, відібрані для подальших досліджень фази II і III”.

Для дослідження Фази III була обрана концепція місії по зображенню планет земного типу за межами Сонячної системи. Слава Турышев, дослідник Лабораторії реактивного руху НАСА в Пасадені, штат Каліфорнія, отримає грант у розмірі 2 млн. доларів подальшого вдосконалення концепції і пов'язаних з нею технологій.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Космос, скріншот: YouTube
Космос, скріншот: YouTube

Під час досліджень NIAC Фази і та Фази ІІ Турышев змалював можливість використання сонячної гравітаційної лінзи для поліпшення огляду планет, що обертаються навколо інших зірок, відомих як екзопланети. Він також розробив місіонерську архітектуру, яка використовує кілька невеликих космічних кораблів і технологію сонячного вітрила, щоб доставити їх до місця призначення в 50 мільярдів миль від Землі.

У теорії, це дозволить набагато якісніше і швидше досліджувати планети, які знаходяться в межах Чумацького Шляху.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія BMW випустила серію настільних ігор для тих, хто хоче весело провести з сім'єю час. Безкоштовні ігри і на офіційному сайті компанії їх можна скачати роздрукувати на папері.

Як повідомляв Знай.uа, Steam показали, чим займаються геймери. Компанія знову побила рекорди за популярністю. Одночасно в бібліотеку відеоігор заходять мільйони геймерів.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Asus використовує передову технологію для своїх процесорів. Відомо, що рідкий метал допомагає знизити температуру нагрівання процесора, правда, ця технологія в новинку на ринку чіпсетів для пристроїв.