Група дослідників кібербезпеки з Університету Огайо, Нью-Йоркського університету і Центру інформаційної безпеки ім. Гельмгольца (CISPA) в Саарбрюкені (Німеччина) виявили, що велика кількість мобільних додатків містить недокументовані функції, відкривають стороннім доступ до приватних даних на стільникових телефонах або приховано від користувачів блокуючих певний контент. Звичайно, подібного плану функції можуть пошкодити користувачам, адже хакери можуть отримати доступ до приватної інформації, не кажучи вже про крадіжку грошей з банківських карт.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Експерти проаналізували 150 тисяч різних програм, деякі з них залишаються в топах інтернет-магазинів, а деякі і зовсім встановлені на більшість смартфонів Android і iOS.

В 12706 програмах, це приблизно 8,5 відсотків від загальної кількості, автори знайшли приховане поведінку, для активації якого були дії, невідомі звичайним користувачам. Наголошується, що деякі програми мали доступ до особистої інформації користувачів, причому доступ здійснювався без відома власника.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google безкоштовно роздає підписку на 2 місяці на свій ігровий сервіс. Google Stadia досить недавно з'явився на ринку, і тепер пошуковик хоче залучити нових користувачів безкоштовною підпискою.