Розпізнавання відбитків пальців - це біологічний захист, яка дуже поширена на сучасних смартфонах. Як виявилося, вона є не такою безпечною, як передбачалося раніше.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Згідно дослідному звіту Talos Security Group, протягом декількох місяців вони витратили 2000 доларів на тестування пристроїв розпізнавання відбитків пальців Apple, Microsoft, Samsung та інших виробників. Результати показують, що фальшиві відбитки пальців можуть обдурити ваш телефон з імовірністю успіху 80% і успішно розблокувати.

Це співвідношення засноване на 20 спроб, зроблених дослідниками, які створили підроблені пристрої для відбитків пальців. “Це дослідження доводить, що у нас дуже висока ймовірність розблокування будь-якого з протестованих пристроїв”, - сказали дослідники.

Крім того, у дослідженні також зазначалося, що найбільш сприйнятливими пристроями до фальсифікації відбитків пальців є системи захисту, такі як аутентифікація за відбитками пальців для iPhone 8, MacBook Pro 2018 і Samsung Galaxy S10, з імовірністю успіху понад 90%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

У цій ситуації дослідники прямо заявили, що жодна технологія не може бути по-справжньому безпечною. Ітерація технології означає, що немає абсолютної безпеки на 100%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google безкоштовно роздає підписку на 2 місяці на свій ігровий сервіс. Google Stadia досить недавно з'явився на ринку, і тепер пошуковик хоче залучити нових користувачів безкоштовною підпискою.