Цей каплеподібний автомобіль Dymaxion був побудований американським архітектором, інженером і дизайнером Річардом Бакминстером Фуллером у період Великої депресії. Дивно, але цей екземпляр зміг зберегтися.

до Речі, конструкція навіть на той момент була дивно, не кажучи про сучасне машинобудування світу. В основі автомобіля лежала сталева рама, на яку кріпився дерев'яний каркас, обшитий алюмінієвими панелями. Дах була брезентовий. Ні про який комфорт і мови не йшло. Підвіски і не було в помині. Довжина автомобіля становила 6 м, салон був розрахований на чотирьох, включаючи водія.

Характеристики ще більше дивують, ніж дизайн - машина була заднемоторной, триколісній і з одним єдиним поворотним колесом, розташованим ззаду (!). При цьому провідними були передні колеса, з-за чого міст від серійного родстера Ford довелося встановити задом наперед. Незвичайне рішення, але з-за цього автомобіль так і не став хітом на ринку транспортного засобу.

У рух машину призводила V-образна «вісімка» Ford потужністю 85 к. с. Підвіска коліс була ресорна.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами розробника, на Dymaxion вдалося досягти витрати палива всього 7,8 л на 100 км, а також показати максимальну швидкість у 206 км/ч. Дивно, але з такою аеродинамікою цей автомобіль зміг досягти рекордної швидкості, але ось стабільності на триколісному базі не вийде добитися, особливо на великих швидкостях. Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple поступово переманює Android-користувачів на свою сторону. Корпорація недавно випустила перший бюджетний смартфон, а перенесення даних між смартфонами зробили максимально простими, незалежно від ОС.

Як повідомляв Знай.uа остання консоль від Sony продається за копійки. Мова йде про консолі PlayStation Classic, і компанія зробила подобу ретро-консолі, щоб викликати ностальгію у користувачів. Однак, консоль продається не так добре, як хотілося б користувачам.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi приготувала оновлення ОС MIUI 12 для своїх смартфонів. Для власників деяких моделей з'явилася можливість перевірити сумісність. Для цього потрібно всього лише завантажити додаток з Google Play і запустити його.