Samsung досягла величезних успіхів з точки зору створення датчиків камери смартфона. Компанія однією з перших запустила сенсор на 64-мегапіксельну камеру і першою випустила сенсор на 108-мегапіксельну картинку.

Samsung оголосила про початку розробок сенсорів камери з роздільною здатністю 600 мегапікселів.

Samsung Galaxy S10, скріншот з YouTube
Samsung Galaxy S10, скріншот з YouTube

Для порівняння: виконавчий віце-президент і керівник підрозділу Sensor Business System LSI Business Йонгин Парк каже, що людські очі можуть відповідати дозволу до 500 мегапікселів, мовляв людина бачить все в дозвіл датчиків в 500 мегапікселів. Компанія ж хоче піти ще далі, і вивести якість фото на новий рівень. Правда, зможе очей людини вловити різницю - невідомо.

Однак, незважаючи на те, що 48-мегапіксельні і 12-мегапіксельні сенсори як і раніше є стандартними, для 600-мегапіксельного сенсора камери здається, що чекає довгий шлях. Щоб це сталося, південнокорейському гігантові також необхідно розробити нові технології.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

В даний час сенсор камери 108MP залишається самим иноваторским для смартфонів, але це скоро зміниться. Samsung працює над 150-мегапіксельним сенсором, що використовують технологію Nonacell, і очікується, що він буде доступний з четвертого кварталу 2020 року.

Samsung, gettyimages
Samsung, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple поступово переманює Android-користувачів на свою сторону. Корпорація недавно випустила перший бюджетний смартфон, а перенесення даних між смартфонами зробили максимально простими, незалежно від ОС.

Як повідомляв Знай.uа остання консоль від Sony продається за копійки. Мова йде про консолі PlayStation Classic, і компанія зробила подобу ретро-консолі, щоб викликати ностальгію у користувачів. Однак, консоль продається не так добре, як хотілося б користувачам.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi приготувала оновлення ОС MIUI 12 для своїх смартфонів. Для власників деяких моделей з'явилася можливість перевірити сумісність. Для цього потрібно всього лише завантажити додаток з Google Play і запустити його.