Google знає безліч секретів, які розповідає доволі легко і щедро. Проте інколи виникають складнощі із пошуком певної інформації. Не потрібно впадати у відчай є невеликі “секретики” пошуку у Google.

Google
Google, gettyimages

Щоб знайти точну фразу або форму слова необхідно “покласти” ці слова у лапки. Так, Google буде шукати веб-сторінки, де є рівно це словосполучення. Приклад: [ “сьогодні вдень” ].

Якщо вам потрібно знайти точну цитату, проте ви не пам'ятаєте слово чи декілька з неї, візьміть саму цитату у лапки, а слово(а), які не пам'ятаєте позначте зірочкою. Приклад: [ “ніч, яка місячна, *, ясная” ].

Якщо ви не знаєте, що вам точно потрібно, але знаєш багато слів, які описують це - перерахуйте їх через слеш. Приклад: [ риба | креветки | кальмари ].

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Щоб знайти певне слово в межах одного речення поставте знак на красиве ім'я “амперсанд” - &. Приклад: [ Пам'ятник Тарасу Шевченка & Біла Церква ].

Щоб знайти документ, в якому є певне слово, просто поставте + перед потрібним словом, без пробілу. [ Приклад: Банка +вишні ].

Щоб виключити певне слово з пошуку потрібно поставити знак - перед цим словом (можна перед декількома).Приклад: [ Фотографія Шевченка -Андрій -футболіст ].

Щоб шукати на конкретному сайті поставте в рядок пошуку site і двокрапку. Приклад: [ site: французький круасан ].

Щоб знайти документи певного типу, користуйтесь mime і двокрапка. Приклад: [ mime: pdf ].

Щоб шукати на сайтах іноземною мовою поставте lang і двокрапку, після чого абревіатуру мови. Приклад: [ lang: fr ].

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Нагадаємо, "Я сама собі придумала роботу в Google" – жінки зі сфери робототехніки поділилися досвідом із STEM is FEM.

Як повідомляв портал Знай.ua, Google анонсувала власну кредитну карту, що про неї відомо.

Також Знай.ua писав, що голова Huawei розповів про свої плани на Google, знайшли компроміс.