Як виявилося, у свій час, українські інженери могли своїми руками зробити дуже хороший автомобіль. Наприклад, український спортивний суперкар "Мурена" - робота конструктора Миколи Дорошенка з Сум.

Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з українських видань.

Український суперкар "Мурена", скріншот з мережі
Український суперкар "Мурена", скріншот з мережі

Український суперкар "Мурена", скріншот з мережі
Український суперкар "Мурена", скріншот з мережі

Автомобіль зробили з 1,2-літровим 40-сильним двигуном ЗАЗ-968 і 4-ступінчастою механічною трансмісією від пізнього ЗАЗ-968. Передній міст запозичили у "інвалідки" С3Д. Максимальна швидкість складала 100 км / ч. Всі деталі кузова відкидаються, що дозволяє водіям отримати доступ до будь-якої частини машини.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нехай характеристики "Мурени" не дуже вражають, однак є дуже яскравий дизайн. В купе висувні фари, а лобове скло з дахом відкидається вперед. Кузовні деталі виготовлено зі склопластику. Загалом, майже Lamborghini. У кінці-80-х про авто писали в радянській пресі, також Мурена брала участь у різних автозлетах. На даний момент доля спорткара невідома.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, загинули на місці — на Дніпропетровщині потяг протаранив і зніс з дороги сімейний автомобіль.

Як повідомляв Знай.uа легендарну "Волгу" перетворили на справжній масл-кар.

Знай.uа писав, дороги Києва окупували п'яні шумахери, "сині" цифри вражають.