Компанія Microsoft святкує 30-річчя пасьянсу “Косинка” - стандартної гри, яка є в кожної версії операційної системи Windows. З цієї нагоди компанія закликає ставити нові рекорди в грі. Варто відзначити, що гра до цих пір популярна, причому сенс створення гри був не в розважальних цілях.

Microsoft, gettyimages
Microsoft, gettyimages

Вперше цифровий “Косинка” з'явилася в 1990 році Windows 3.0. Гра була розроблена Уесом Черрі в 1988 році. Спочатку однією з основних функцій гри було допомогти користувачам звикнути до комп'ютерної миші, так як в той час комп'ютерна марія була в новинку, а користуватися ПК вмів далеко не кожен.

В 2019 році “Косинку” додали в Зал слави відеоігор разом з Mortal Kombat і Mario Kart.

Microsoft, gettyimages
Microsoft, gettyimages

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, ізраїльський стартап показав майбутнє електрокарів. Компанія показала спеціальну платформу, на якій розміщені акумулятори і колісна база. На таку базу можна встановити кузов авто будь-якого класу, що робить розробку універсальної і затребуваною.

Як повідомляв Знай.uа смартфони на Android і iOS готові відстежувати місцеположення користувачів на період карантину. У теорії, це дозволить мінімізувати кількість заражених.

Також Знай.uа повідомляв, що тюнери перетворили “Гелик” в справжній позашляховик. Автомобіль виглядає солідно, а його колісна база дозволить проїжджати там, де його стокові побратими не зможуть цього зробити.