Глава приватної космічної компанії SpaceX Ілон Маск підтримав колег по галузі Virgin Orbit, чий випробувальний повітряний старт ракети LauncherOne вчора закінчився невдачею.

Сам же Маск висловив підтримку в Твіттері.

"Шкода чути. Орбіта – це непросто. У нас на це пішло чотири спроби з Falcon 1", – написав Маск. Таким чином геній-мільярдер повідомив, що все виходить далеко не з першого разу, особливо, коли справа стосується космосу і його вивченням.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Цінуємо це, Ілон. Ради тим даним, які змогли отримати сьогодні", – відповіли йому співробітники компанії британського мільярдера Річарда Бренсона.

Маск і Граймс, фото: Getty Images
Маск і Граймс, фото: Getty Images

Що стосується події, сама місія є успішною. В ніч на 26 травня Virgin Orbit успішно виконала всі передстартові процедури. У компанії пишуть, що після від'єднання на LauncherOne сталося штатний включення двигуна першого ступеня, ракета була в стабільному політ, але незабаром "сталася аномалія", після чого місію "благополучно завершили".

Правда, в компанії повідомили, що сподівалися на більше, але і отриманих даних досить, щоб інженери використовували їх у наступні рази.

До того ж, галва компанії повідомив, що запуск наступної ракети вже не за горами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.