Запуск космічного корабля до МКС Crew Dragon компанії SpaceX з астронавтами Дагласом Херлі і Робертом Бенкеном на борту відкладено через погодні умови за 16 хвилин до запланованого старту.

"Скасовуємо запуск через несприятливі погодні умови по траєкторії польоту. Наступне вікно старту – 30 травня о 15:22 за часом східного узбережжя США (22:22 за Києвом, - ред.)", - заявив керівник польоту під час відео-трансляції.

До цього працівники космодрому попередили, що якщо б була можливість перенести старт хоча б на 10 хвилин, то погода покращилася б.

SpaceX, gettyimages
SpaceX, gettyimages

Уточнюється, що скасувати запуск корабля вирішили, коли вже йшла заправка киснем і гасом першої ступені ракети-носія і було задіяно автоматичну систему порятунку космонавтів. Перед тим як почати відкачування палива з першої сходинки, необхідно вимкнути вручну систему порятунку. Тільки після цього астронавти зможуть покинути корабель.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як відомо, ракета-носій "Falcon-9" повинна була стартувати з майданчика 39А на космодромі о 23:33 за київським часом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що SpaceX уперше за останні 10 років повинна була відправити астронавтів NASA в космос з території США.

Як повідомляв портал Знай.uа, SpaceX випустила симулятор стикування з МКС.

Також портал Знай.uа писав, що в мережі показали капсулу для проживання на МКС перших космічний туристів.