Генеральний прокурор Арізони Марк Брнович подав в суд на Google. Він звинувачує компанію в незаконному стеженні за місцем розташування користувачів Android без їх згоди навіть у ситуаціях, коли функція відстеження була відключена вручну. нагадаємо, що подібне відбувалося в 2019 році, коли користувачі виявили, що навіть відключення відстежень позиції геолокаціі в смартфоні ні до чого не призводить, а дані про місцезнаходження користувача продовжують вирушати на серверах пошукача.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

У позові стверджується, що Google продовжувала відстежувати місце розташування у фоновому режимі для певних функцій, таких як прогноз погоди і веб-пошук, а також при використанні браузера Chrome, навіть після того, як користувач відключив відстеження місця розташування в додатку. Однак, повністю відключити стеження можна, але для цього потрібно “покопатися” у налаштуваннях смартфона, і зробити кілька маніпуляцій. Для пересічного користувача ця задача може виявитися надто складною.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Повідомляється, що за законами штату Арізона Google можуть оштрафувати в розмірі 10 000 доларів за кожне порушення.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти з DxOMark перевірили iPhone 11 на якість звуку. На диво, смартфон впорався з усіма завданнями, і навіть зайняв 5 місце в списку. Не дивно, що він є найбільш продаваним смартфоном за 2020 рік.

Як повідомляв Знай.uа компанія Tesla знизила ціни на свої авто. На деякі з моделей діє знижка в 2500 доларів, а на деякі й зовсім 5 тисяч доларів, що досить непогано, враховуючи популярність електрокарів.

Також Знай.uа повідомляв, що учені виявили останки мамонтів, які загрузли в болоті. Що дивно, на цьому болоті була побудована військова база, але це не завадило археологам зробити сенсаційне відкриття.