З'явилася інформація, що повноцінний прототип космічного човна Starship компанії Ілона Маска SpaceX, який створюється для міжпланетних перельотів, вибухнув під час випробування двигунів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу Spaceflight Now.

За інформацією журналістів, випробування проводилося у п'ятницю, 29 травня, на полігоні в Бока-Чіка, штат Техас. Вибух стався через дві хвилини після тестування двигуна корабля. Про потерпілих під час випробування не повідомляється. Це вже четверте невдале наземне випробування корабля Starship за останні шість місяців.

До речі, Starship є перспективним пілотованим космічним кораблем і призначений для виведення на орбіту за допомогою важкої ракети-носія Super Heavy понад 100 тонн вантажу. Метою даної програми є запуск Starship з вантажем на Марс в 2022 році, за яким у 2024 році повинен послідувати пілотований політ.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ілон Маск похвалився новими двигунами для Starship, врахував минулу невдачу.

Як повідомляв Знай.uа плани Ілона Маска про міжпланетні перельоти провалилися? Ракета Starship влаштувала потужний "бум".

Знай.uа писав, Ілон Маск повідомив, коли людство колонізує Марс.