Південнокорейський виробник телефонів LG випустив оновлення безпеки в минулому місяці, щоб усунути уразливість, яка зачіпає його смартфони Android, продані за останні сім років.

Вразливість, отслеживаемая під ідентифікатором CVE-2020-12753, впливає на компонент завантажувача, який поставляється зі смартфонами LG.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

На відміну від ОС Android, завантажувач є частиною прошивки, характерної для кожного виробника смартфонів. Це перший фрагмент коду, який відбувається, коли користувач запускає свій пристрій, і забезпечує правильну та безпечну завантаження прошивки смартфона і самої ОС Android.

У березні цього року американський розробник програмного забезпечення Макс Томас виявив уразливість в компоненті завантажувача, який був доданий до смартфонів LG, починаючи з серії LG Nexus 5.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В технічному описі уразливості, опублікованому у вівторок, Томас каже, що графічний пакет компонента завантажувача містить помилку, яка дозволяє зловмисникам запускати свій шкідливий код, який буде запускатися разом з графікою завантажувача при певних умовах, наприклад, коли батарея розряджається і коли пристрій знаходиться в режимі завантаження.

Томас каже, що суб'єкти загроз, які відмінно розраховують час атаки, можуть отримати можливість запускати власний код, який може дозволити їм захопити завантажувач і, по суті, весь пристрій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що мародери у США вкрали 50 рідкісних авто, вартістю від 60 тисяч доларів за кожну. Дивно, але поліція не стала шукати викрадені авто, так як у неї є справи куди важливіші.

Як повідомляв Знай.uа у США масово відкликають нові автомобілі Ford Mustang. Повідомляється, що з-за неправильного розташування камери, у зв'язку з чим деякі функції для допомоги водіння можуть працювати некоректно, що може призвести до аварій в подальшому.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple просить власників iPhone оновити свою ОС до актуальної версії. За заявами компанії, оновлення виправляє небезпечну вразливість, якою можуть скористатися хакери.